O čaji

Čas na detox

  • O čaji

Cítíte se často unavení? Na vině nemusí být jen jarní únava, ale také organismus plný škodlivých látek. Vyplavte je z těla pryč a opět se vám vrátí energie a vitalita.

Stejně jako věnujete péči čištění pleti a svého zevnějšku, tak je třeba vyčistit tělo i zevnitř. Detoxikace organismu je v podstatě očista těla, není to žádný výmysl moderní doby, ale metoda využívaná již po tisíciletí. Cílem detoxu je zbavení organismu toxinů a pročištění těla od všech škodlivin, které se uvnitř za určitý čas usadily. Detoxikační proces v těle probíhá přirozeně pomocí jater, střev a ledvin. Tento proces však můžete urychlit pomocí různých metod.

Zanesený organismus plný škodlivin se projevuje hned několika příznaky, můžete pocítit zažívací potíže, častější pálení žáhy, velkou únavu, trávicí potíže, stres i nespavost. Hlavním úkolem detoxu je ulevit přetíženému organismu. Již po pár dnech dochází k uvolnění orgánů, které se starají o očistu vašeho těla a tím i ke zvýšení jejich činnosti.

Proč se v dnešní době řeší detoxikace více než tomu bylo dříve? Je to do jisté míry kvůli způsobu života, který vedeme. Většina lidí trpí nedostatkem pohybu na čerstvém vzduchu, na vině je také nesprávná životospráva plná nepřirozených látek, sedavé zaměstnání, nadmíra stresu, málo spánku a neřesti jako častá konzumace alkoholu a cigaret. Uspěchaný život si tak vybírá svou daň, vy se pak necítíte vůbec dobře, můžete být podráždění a každodenní úkoly mohou být unavující.

Jak detoxikovat organismus

Očista těla je nejvíce závislá na změně životosprávy, určitě nemusíte trpět hlady a držet měsíční půst. Zařaďte do svého jídelníčku hlavně více vlákniny, tu najdete v ovoci a zelenině, jejich příjem můžete navýšit, dostanete tak do těla i spoustu potřebných vitaminů. Ovoce a zeleninu konzumujte především v syrové podobě nebo třeba ve formě oblíbených smoothie a šťáv. Nemusíte se obracet na doplňky stravy ve formě pilulek. Pijte hodně vody, detoxikaci těla podpoří i bylinné čaje.

Nevyznáte se v bylinkách? Nevadí, níže se můžete podívat na přehled skvělých očistných bylinných směsí a samotných bylinek. Byliny dokážou podpořit funkci jater, ledvin i střev a tím urychlit vyplavování škodlivých látek z těla ven.

Bylinné směsi

Nemusíte se stát bylinkářem ani odborníkem přes zdravou výživu, stačí si přečíst název směsi, kterou jsme pro vás namíchali a hned víte, s čím vám čaj pomůže. Obsah jednotlivých směsí jsme připravili tak, aby kombinace jednotlivých bylin byla bezpečná a zároveň maximálně efektivní.

Jesliže pociťujete únavu a jste pořád bez energie, vaše tělo volá po očistě. Vsaďte na náš Detoxikační čaj, který vám pomůže zbavit se toxických látek usazených v těle a pomůže vrátit Váš organismus zpět do normálu. Obsahuje ostružiník, který přispívá k normálnímu trávení. Bříza přispívá k normální funkci močových cest. Jablečník přispívá k normální funkci jater a žlučníku. Kombinace bylinek má hořkou chuť, která výborně upravuje trávení a vám už tak nebude po nedělním obědě těžko.

Pořádně nastartovat funkci ledvin vám pomůže Čisticí čaj, který obsahuje kopřivu, která je známá pro své diuretické účinky, přispívá tedy k vylučování a normální činnosti ledvin. Květy černého bezu pomáhají pročistit celý organismus a měsíček přispívá k normální funkci jater a střev. Pokud tedy cítíte, že vás pobolívají ledviny, nemusí to být jen znak toho, že pijete málo vody, ale jejich funkčnost může být kvůli škodlivým látkám přetížena a nestíhají tak toxiny z těla vyplavovat. Již po týdnu pití tohoto čaje se můžete cítit v lepší formě.

Potřebujete rozproudit lymfu ve vašem těle? Pokud je organismus zanesený škodlivinami, tok lymfy může být zpomalený a vy se můžete cítit unavení, podráždění a navíc můžete trpět nepříjemnými otoky nohou a především ženy potrápit nevzhledná celulitida. Tato bylinná směs příznivě působí na normální funkci lymfatického systému. Směs bylin funguje jako efektivní antioxidant organismu. Kopřiva přispívá k normální činnost cévní soustavy a osvěžení těla. Černý bez přispívá k vylučování - pročištění těla. Nezapomínejte na dostatečný pitný režim, dostatek vody urychlí očistnou kůru a vy se tak brzy budete cítit opět ve své kůži.

Detoxikační byliny

Jednotlivé byliny (monodrogy), které mají detoxikační účinky:

  • Kopřiva - Přispívá k normální činnosti kardiovaskulárního systému, činnosti ledvin - vylučování. Přispívá k přirozené obranyschopnosti organizmu. Má vliv na osvěžení těla.
  • Cist šedavý - Působí jako antioxidant.
  • Maliník - Přispívá k normálnímu trávení, vylučování vody z organizmu.
  • Měsíček lékařský - Přispívá k normální činnosti dýchacího systému, činnosti jater a střev. Má vliv na stav pokožky, hojení ran a osvěžení těla.
  • Ostropestřec mariánský - Přispívá k normální činnosti jater. Přispívá k udržování normální hladiny glukózy v krvi. Přispívá k přirozené obranyschopnosti organizmu.
  • Šípek - Přispívá k normální činnosti dýchacího systému a trávení, činnosti močového měchýře a ledvin. Přispívá k přirozené obranyschopnosti organizmu.

Dejte detoxu zelenou

Pokud máte rádi zelený čaj Matcha, můžete se spolehnout na jeho detoxikační účinky. Ti, co pijí čaj matcha pravidelně nám jistě dají za pravdu, že se cítí prostě skvěle. Tento čaj můžete popíjet během dne, dodá vám energii, zlepší koncetraci i náladu. Jeden šálek čaje matcha je pořádně nabitý vitamíny a minerály, které zlepší fungování vašeho těla. Nejvýznamější detoxikační složka tohoto čaje je bezesporu chlorofyl. Ten totiž umí vyplavit z těla toxiny a těžké kovy. Matcha je navíc cenným zdrojem antioxidantů, které bojují proti usazování škodlivých volných radikálů v těle.