O čaji

Zelený práškový čaj Matcha je vzácný poklad japonské kultury, který si oblíbili lidé po celém světě díky svému unikátnímu chuti a mnoha zdravotním přínosům. Připravit si skvělý šálek matcha čaje vyžaduje trochu trpělivosti, ale výsledek stojí za to. Připravili jsme pro vás návod, jak správně připravit matcha čaj. Objevte kouzlo lahodného čaje matcha.

Pokračovat ve čtení

Čerstvé sklizně 2023

  • O čaji

Čerstvé sklizně jsou nové, čerstvě utrhané lístky čaje, které se sklízejí v období, kdy jsou na svém vrcholu chuti a aroma. Čajové sklizně se obvykle označují podle doby sklizně, čerstvá sklizeň probíhá na jaře a považuje se za nejkvalitnější, tyto lístky jsou totiž plné síly a proto mají výraznější chuťové vlastnosti.

Pokračovat ve čtení

Objevte jarní a letní novinky

  • O čaji

Mezi drobné každodenní radosti, patří šálek lahodného čaje nebo kvalitní kávy. Tento požitek si může člověk dopřát i několikrát denně. Nabijte se energií těchto blahodárných nápojů. Vymýšlení nových příchutí a sestavení nového sortimentu je pro nás radostí, neskutečně nás baví objevování nových teritorií, chutí a vůní. Pojďte se s námi podívat na výběr jarních a letních novinek.

Pokračovat ve čtení

Novinky této sezóny

  • O čaji

Mezi drobné radosti, které jsou tu bez ohledu na aktuální stav světa, patří šálek lahodného čaje nebo kvalitní kávy. Navíc tento požitek může člověk opakovat několikrát denně, nabíjet se pořád dokola energií těchto blahodárných nápojů. Ať čaj nebo káva – obojí dokážou nabídnout hodně muziky za stále ještě málo peněz.

Pokračovat ve čtení

Dlouho jste se nás ptali na různé čajové sirupy, hledali jsme způsoby, jak pro vás vytvořit jedinečný produkt, který by splnil naše vysoké nároky na kvalitu a vaše očekávání. Věříme, že si naši novinku Tea Syrups zamilujete na první ochutnání.

Pokračovat ve čtení

Průvodce čerstvými sklizněmi 2022

  • O čaji

Každým rokem netrpělivě čekáme na první vzorky čerstvých sklizní. První sklizeň neboli First Flush probíhá podle počasí od konce února až do dubna. Na tyto čaje se těší celý svět. Nejznámější čerstvé sklizně pocházejí z indického Darjeelingu. Aby se čaje dostaly co nejdříve na trh, jsou dopravovány většinou letecky. Čerstvé sklizně vynikají svou svěží květinovou a někdy ovocnou vůní s nasládlou chutí. Čerstvé lístky čajovníku ukrývají spoustu cenných látek a mají velmi povzbuzující účinky.

Pokračovat ve čtení

Dýchejte z plných plic

  • O čaji

Nemůžete se zhluboka nadechnout? Jste zadýchaní už po třetím schodku? Aby se vám opět dobře dýchalo, je třeba pečovat o plíce a správně dýchat. Jak na to, a co vám pomůže s dýchacími obtížemi, se dozvíte v tomto článku.

Pokračovat ve čtení

Tipy na dárky na Vánoce

  • O čaji

Víme přesně, čím potěšit milovníky kávy, čajů a hřejivé pohody. Pokud hledáte tipy na vánoční dárky, jste na správné adrese. V Oxalis si vyberete z dárků, které potěší opravdu každého a zahřejí nejen u srdíčka.

Pokračovat ve čtení