O kávě

Naše nová pražička je jediná v ČR

  • O kávě

Bez kávy si mnoho z nás nedokáže představit svůj den. Káva je pro nás hnacím motorem i chvilkou k odpočinku. Dokonalá chuť kávy a vyvážené aroma stojí nejen na zkušenostech pražiče, ale také na samotné pražičce. Proto jsme pořídili novou ekologickou pražičku Loring S70 Peregrine, která patří k těm nejlepším a v Česku je jediná.  

Pokračovat ve čtení

Nejzdravější způsob přípravy kávy

  • O kávě

Bez kávy si mnozí z nás nedokážou představit den. Šálek voňavého horkého nápoje dokáže probudit smysly, cítíme se plní energie a zvládáme snadněji každodenní povinnosti. Káva přináší spoustu benefitů pro náš organismus. Víte ale, jaká příprava kávy je podle odborníků nejzdravější?

Pokračovat ve čtení

Hlavní metody zpracování kávy

  • O kávě

Než skončí káva ve vašem hrníčku, urazí dlouhou cestu. My se teď podíváme na úplný začátek. Co se děje s kávou, když se na plantáži posbírají zralé třešně? Čtěte dále a dozvíte se vše o různých metodách zpracování kávy.

Pokračovat ve čtení

Káva s mlékem nebo bez?

  • O kávě

Patří mléko do kávy nebo nepatří? Kávoví odborníci preferují čistou kávu, jedině tak si totiž mohou vychutnat jedinečné chutě a vůni kávy. Pokud nejste zarytí zastánci černé kávy, klidně si ji dolijte mlékem, oslaďte cukrem, prostě si ji dochuťte podle svého gusta.

Pokračovat ve čtení

Jak si připravit skvělou kávu doma?

  • O kávě

Existuje spousta způsobů, jak si můžete doma připravit kávu, stačí si pořídit potřebné vybavení a můžete testovat, který způsob přípravy vám přiroste k srdci. Možná zjistíte, že jiný způsob přípravy ještě vylepší chuť vaší kávy.

Pokračovat ve čtení

Základní dělení kávy

  • O kávě

Při výběru kávy se můžete setkat s mnoha popisy, které jsou na obalu kávy uvedeny. Kávové společnosti používají svůj jazyk, proto můžou být popisy káv často matoucí. Pomůžeme vám se základní terminologií, abychom vám usnadnili výběr kávy, kterou právě hledáte.

Pokračovat ve čtení

Jak si správně vybrat kávu

  • O kávě

Vybrat kávu pro domácí použití není jednoduché. K dispozici je široká nabídka druhů, značek i kvality a cenově se každá z nich pohybuje jinde. Jak tedy vybrat kvalitní kávu, aniž byste museli absolvovat kurz baristy? Máme pro vás pár tipů.

Pokračovat ve čtení