O kávě

Drip Coffee - výběrová káva na cesty

  • O kávě

Už se vám jistě stalo, že jste měli ukrutnou chuť na kávu, ale po kavárně nebylo nikde ani stopy. Díky Drip Coffee si můžete vychutnat skvělou kávu plnou chuti, ať jste kdekoliv.

Vyrážíte mimo civilizaci nebo vás čeká dlouhá cesta? Přibalte si s sebou výběrovou kávu ve filtru Drip Coffee. Balení kávy je ideální na cestování, vejde se vám pohodlně i do kapsy. Čerstvě namletá káva je balená do vychytaného filtru s oušky, které snadným pohybem umístíte na hrnek. Obal je naplněný dusíkem, který udržuje namletou kávu čerstvou až do jeho otevření.

Vynikající kávu si můžete vychutnat kdekoliv snadno a rychle, stačí vám jen hrnek a horká voda. Filtrovanou kávu připravíte během pár minut.

Jak si připravit kávu Drip Coffee?

Rozbalte sáček a vytáhněte filtr s kávou. Pokud je to nutné, setřepejte kávu ve filtru ke spodní části a horní část filtru odtrhněte.

Roztáhněte ouška filtru a nasaďte je na okraj hrnku.

Kávu zalijte horkou vodou o teplotě cca 93°C až po okraj filtru, jakmile proteče filtrem, postupně dolévejte vodu. Pro výraznější chuť použijte 170 ml vody, pro jemnější 200 ml. Po posledním dolití počkejte, až voda zcela proteče filtrem (cca 3 min).

Vytáhněte filtr a vychutnejte si šálek skvělé kávy.

Kterou kávu si vybrat?

V nabídce najdete 3 druhy výběrové kávy, 100 % arabiky. Objevujte širokou škálu chutí a neodolatelných vůní. Každá vybraná káva pochází z jiné země, která odráží její charakter, a proto se liší jak chutí a vůní, tak i intenzitou a aciditou.

Drip Coffee Peru

BIO Peru SHB se pěstuje v regionech Chanchamayo a Cuzco, odkud pochází největší množství bio kávy na světě. Kávy z andských hor mají specifický rustikální charakter, který ale nepřebíjí ostatní typické chuťové rysy peruánské kávy.
Chuťový profil: Delikátní tělo, čistá a sladká dochuť.
Acidita: Střední acidita.

Drip Coffee Indie

Indie Riverdale pochází z farmy Riverdale v oblasti pohoří Východní Ghát. Majitel Prakashan Balaraman dbá na pečlivé zpracování klasickou metodou pouze zralých třešní.
Chuťový profil: V chuti i vůni najdete mléčnou čokoládu a arašídy. Tělo je jemné, sladké.
Acidita: Nízká acidita.

Drip Coffee Keňa

Kenya AB Boma se pěstuje v oblasti Kericho. Káva pochází ze zpracovatelského závodu Boma, který spolupracuje až s 600 pěstiteli, přičemž většina jsou ženy.
Chuťový profil: Výrazná ovocná vůně doplněná čokoládovou linkou. V chuti lze objevit rybíz oslazený čokoládou. Tělo je vyvážené.
Acidita: Střední acidita.

Káva Drip Coffee se prodává samostatně po 1 ks, filtr obsahuje 10 g mleté kávy. Kávu můžete zakoupit na e-shopu oxalis.cz nebo v kamenných prodejnách Oxalis čaj&káva.