O čaji

Čerstvé sklizně čajů 2024

  • O čaji

Sezóna čerstvých čajových sklizní pro rok 2024 je tady a přináší s sebou vzrušující novinky, které najdete v nabídce OXALIS. Tyto čaje pocházejí z prestižních čajových zahrad po celém světě, které jsou známé svou výjimečnou kvalitou a jedinečnými chutěmi.

Výběr nejlepších čajů

Jedním z hlavních lákadel letošní sezóny jsou čaje z darjeelingských zahrad, jako jsou Mission Hill, Risheehat a Rohini. Tyto zahrady leží v úpatí Himálaje, kde se čaje pěstují v optimálních podmínkách. Výsledkem jsou čaje s jemným, květinovým aroma a lehkou, osvěžující chutí, které jako čajoví znalci určitě oceníte.

Exkluzivní čaje

Kromě darjeelingských čajů nechybí v nabídce také exkluzivní Frost Tea z oblasti Nilgiri v jižní Indii. Tento čaj je pěstován v chladnějších podmínkách, které mu dodávají jedinečnou sladkost a vyváženost. Frost Tea je ideální volbou pro ty, kteří hledají něco nového a neobvyklého ve svém čajovém repertoáru.

Výběr čerstvých sklizní

Po zahájení čerstvých sklizní nám začnou chodit vzorky z různých čajových zahrad. V letošním roce se jich sešlo více než 300 a jejich degustace pro nás byla opravdovým zážitkem. Věříme, že jsme pro vás vybrali ty nejlepší čaje, které můžete nyní ochutnat.

Aby byla zachována jejich maximální čerstvost, dovážíme pro vás tyto čaje letecky a okamžitě po příjezdu je balíme a rozesíláme do našich prodejen.

Proč byste měli ochutnat čerstvé sklizně?

Čerstvé sklizně představují vrchol čajového umění. Každý čaj je pečlivě vybírán a přináší s sebou jedinečné chutě a vůně, které odrážejí terroir a kultivační metody jednotlivých oblastí. Navíc jsou všechny čaje baleny tak, aby byla zachována jejich čerstvost, což znamená, že si můžete být jisti, že pijete to nejlepší, co příroda nabízí.

Jaké čaje v nabídce najdete?

Nilgiri Frost tea 50 g čerstvá sklizeň 2024

Tento unikátní čaj pochází z čajové zahrady Parkside Estate. Zde se pěstují speciální odrůdy čajovníků, jejichž lístky raší i při lehce mrazivém počasí. Proto také označení "Frost Tea" (frost = mráz). Robustní hnědozelené lístky vytvářejí po zalití oranžový nálev se zlatavým odstínem. Nasládlá chuť i vůně připomíná lipový květ v kombinaci s lesním medem.

Darjeeling Mission Hill First Flush FTGFOP1 LOT 6 čerstvá sklizeň 2024 50 g

Čajová zahrada Mission Hill se rozkládá na úpatí vznešeného Himálaje. Je obklopena lesy, horskými potoky a zasněženými vrcholky hor. Nadmořská výška a klima dodávají čajům Mission Hill jedinečnou mystickou chuť. Své jméno ,,Mission Hill,, pravděpodobně dostala od skotských misionářů, kteří byli do této oblasti vysláni. Čaj se zde pěstuje od počátku 20. století. Čaji dominují zelené lístky doplněné světlými tipsy. Jejich zalitím vzniká nálev okrově žluté barvy. Ve vůni i chuti můžete objevit zralou meruňku a šťavnaté mango.

Darjeeling Mission Hill First Flush FTGFOP1 LOT 7 čerstvá sklizeň 2024 50 g

Další lot z čajové zahrady Mission Hill. Čaji dominují zelené lístky doplněné světlými tipsy. Jejich zalitím vzniká průzračný, lehce nažloutlý nálev. Ve vůni můžete objevit rozkvetlou louku, v chuti pak bílý hrozen a zralý banán.

Darjeeling Risheehat FTGFOP1 Flowery čerstvá sklizeň 2024 50 g

Čajová zahrada Risheehat leží v nadmořské výšce 762 - 1463 m. Její historie sahá do poloviny 19. století a původně se jmenovala podle místního kmene Tsering Bagan. Zelené čajové lístky s podílem stříbřitých tipsů vytvářejí po zalití výrazně sladký nálev s vůní i chutí připomínající lipový med, květy černého bezu a bílou broskev.

Darjeeling Rohini FTGFOP1 Wonder čerstvá sklizeň 2024 50 g

Čajová zahrada Rohini získala své jméno od stejnojmenné říčky, která oblast lemuje. Je obklopena horami a lesními porosty, kde volně žijí sloni a leopardi. Zahrada se vyznačuje největší rozmanitostí čajovníků Clonal v Darjeelingu, které byly vysázeny teprve v roce 1996. Čaji dominují tmavé, olivově zelené a hnědé lístky doplněné občasnými světle zelenými tipsy. Jejich zalitím vzniká zlatohnědý nálev s intenzivní dlouhotrvající vůní i chutí po mladém vlašském ořechu a květu heřmánku.

 

Pokud jste milovníkem čaje nebo jen hledáte něco nového a osvěžujícího, čerstvé sklizně čajů od Oxalis pro rok 2024 stojí za vyzkoušení, ale dlouho neváhejte nebo budou nenávratně pryč.