O čaji

Dánský recept na šťastný život

  • O čaji

Znáte fenomén hygge? Toto slovo pochází z dánštiny a můžeme ho přeložit jako výraz pro pohodu a útulnost. Hygge navozuje příjemné pocity, je to také způsob myšlení pro šťastný a spokojený život.

Ve skandinávských zemích je tento styl velmi oblíbený, v současnosti se však tento trend rozšířil do celého světa. Někteří ho vnímají jen jako interiérové dekorace, jiní jako životní styl. Hygge je především způsob, jak si zpříjemnit každodenní běžné činnosti.

Jak na to? Nehledejte v tom nic složitého, stačí si třeba ke čtení tohoto článku uvařit skvělou kávu a zapálit vonnou svíčku. Prostřete si snídani rovnou do postele nebo si při vaření zapněte oblíbenou hudbu a požádejte rodinu, aby vám trošku pomohli. Společně strávené chvilky a povídání u přípravy jídla navodí doma příjemnou atmosféru. I takto může vypadat hygge.

Ještě lepší hygge zážitek si užijete v útulném interiéru. Tento trend jde ruku v ruce se skandinávským stylem. Od světlých a jemných barev až po chlupaté deky, geometrické tvary, přírodní materiály, svíčky, obrázky, prostě vše, co dělá teplo domova. Hlavním cílem je vytvořit útulný domov s hřejivou atmosférou. Radost vám udělají i maličkosti jako nejrůznější dekorace, ozdobte si stůl vázou s lučním kvítím nebo čímkoliv, co vám udělá radost.

Příjemně se nemusíte cítit pouze doma, možná máte svoji oblíbenou kavárnu, kde se cítíte dobře a rádi se tam vracíte. Naším cílem je, abyste se tak cítili i v našich prodejnách Oxalis. Vůně čaje dotváří jedinečnou atmosféru, díky které se u nás budete cítit uvolněně a pohodlně.

Vzhled našich prodejen už prošel několika změnami. Své podnikání jsme rozjížděli v prodejnách, kde hrálo prim dřevo v tmavém odstínu koňaku, typickým znakem se staly naše sypané čaje ve skleněných dózách, díky kterým si zákazníci mohou čaje prohlédnout a snadno si k nim i přičichnout. Dlouhá léta jsme budovali prodejny v tomto stylu. Až v roce 2015 jsme začali uvažovat o redesignu prodejen. Ještě v tom roce jsme přestavěli první prodejnu, přešli jsme do světlých barev a zrodil se styl ZEN. Nové uspořádání produktů, čisté ladné tvary světlého nábytku, velkoformátová dlažba, to vše byly novinky, které tento styl do našich prodejen přinesl. Pro nás typické skleněné dózy jsme neopustili, ale ortodoxní čaje jsme přesunuli do plechových dóz, který tvoří jakýsi oltář v čele prodejny. V plechových dózách nejsou proto, že bychom je nechtěli ukazovat, ale aby si čaje zachovaly všechny své jedinečné vlastnosti. Jednoduchý a moderní styl se nám ale po letech začal zdát trochu chladný. Proto se vloni zrodil plán, jak naše prodejny zútulnit a dodat jim hřejivou atmosféru.

Inspiraci jsme našli právě ve stylu hygge. Poprvé jsme tento styl vyzkoušeli v naší nové prodejně, která se nachází v Praze na Vodičkově ulici. Použili jsme bílý nábytek, na zem jsme položili světle zelenou podlahu a stoly i police jsme nechali vyrobit ze světlého dřeva v přírodní barvě. Díky otevřeným prostorům máte čaje, kávy i příslušenství hezky pro ruce. Harmonická kombinace barev vytváří příjemnou atmosféru. Pozitivní reakce jsme dostávali ze všech stran, proto jsme se rozhodli, že budeme postupně měnit v tomto stylu i naše další prodejny. Chceme, abyste se u nás cítili příjemně a věříme, že zvolené barvy mají pozitivní vliv na vaši náladu. Především o zelené je známo, že má uklidňující a uvolňující účinky, je symbolem rovnováhy a přírody.

 

Další prodejna, která prošla nedávno remodelingem v tomto stylu se nachází v obchodním centru Smíchov. Hned při vstupu do prodejny si všimnete, že se zde opět prolíná bílá barva se světle zelenou a doplňuje ji světlé přírodní dřevo. Celý prostor působí pohodově, zelená barva i visící žárovky mu dodávají hravý šmrnc.

 

Jednotlivé produkty jsme umístili tak, abyste na ně dobře viděli a své oblíbené čaje a kávy máte stále na dosah ruky. Dřevo vnáší do interiéru pocit tepla, harmonie a vytváří příjemný prostor.

 

Nákupy nejsou jen o utrácení, našim cílem je, abyste se u nás cítili při nákupu dobře a odnášeli si nejen plné tašky skvělých produktů, ale především příjemný zážitek z nákupu. Přijďte se k nám podívat a řekněte nám, jak se vám hygge styl naší prodejny líbí. Těšíme se na vás.