O čaji

Objevte jarní a letní novinky

  • O čaji

Mezi drobné každodenní radosti, patří šálek lahodného čaje nebo kvalitní kávy. Tento požitek si může člověk dopřát i několikrát denně. Nabijte se energií těchto blahodárných nápojů. Vymýšlení nových příchutí a sestavení nového sortimentu je pro nás radostí, neskutečně nás baví objevování nových teritorií, chutí a vůní. Pojďte se s námi podívat na výběr jarních a letních novinek.

Čisté čaje

Už v květnu se můžete těšit na první čerstvé sklizně z Darjeelingu. Tradičně bude první čerstvá sklizeň z čajové zahrady v Nilgiri.

Segment ochucených čajů také nepřišel zkrátka. Oblíbený bílý Pai Mu Tan je obohacen kvalitními květy jasmínu, zelený White Monkey je decentně doplněný růžovými plátky.

Z oblasti Wu Yi pochází tmavý oolong Da Hong Pao. Jeho výrazná vůně i chuť připomíná karambolu s tóny tropického dřeva a praženého pekanu. Opravdová delikatesa.

Na jaře oceníte i bylinku Hojník horský, známý také jako Řecký horský čaj, který působí jako antioxidant, přispívá k normální obranyschopnosti a očistě organismu. V chladných dnech si jej vychutnáte s medem, v létě bude skvěle lahodit jeho vychlazená podoba s citrónem. Skvělá bylinka s bohatými účinky, příjemnou chutí, a navíc v BIO kvalitě.

Aromatizované čaje

Jaro jsme letos přivítali čaji, které jsou plné šťavnatého ovoce. Citrónový sorbet vás osvěží chutí šípku a zralým citrónem. Nebo nechte na jazyku roztančit skvělou kombinaci manga a rozmarýnu, kterou objevíte v čaji Mango Tango.

Pro chladnější jarní dny jsme připravili hřejivý Pu-erh Vulcano s jahodami a lehkou citrusovou notou.

Poslední jarní novinkou je Honeybush Cherry Kiss, který chutná jako sladký polibek. Vyzkoušejte medový honeybush se šťavnatou višní.

Pro letní sezónu jsme rozšířili kategorii rooibosů, které jsou známé svou sladkou až medovou vůní. Jako první tu pro vás máme lahodný Rooibos Crazy Daisy s vyváženou směsí zahradního ovoce se skořicí. Čaj doplňují květy vřesu a sedmikrásky. Máte radši chuť exotiky? Pak si určitě nesmíte nechat ujít čaj Rooibos Misty Cliffs se sladkou guavou, bambusovým listem, květy kaktusu a osvěžujícím citrónem.

Toto léto si opravdu vychutnáte! Objevte dvě novinky, které jsou ideální na ledovou přípravu. Ledový čaj Jahodový shake jsme vyladili podle tohoto skvělého koktejlu, užijte si spojení sladkých jahod a citrónu. Druhou ledovou novinkou je čaj Rooibos Tropicana se seměsí tropického ovoce a sladké vanilky.

Naši řadu čajových sirupů Tea Syrups jsme na trh uvedli už v loňském roce, pokud jste však ještě neměli možnost je ochutnat, nastává ta pravá chvíle. Máte na výběr ze tří druhů: zelený čaj China jasmín–aronie, Pu-Erh černý rybíz a Rooibos rakytník-jablko. Pouhým naředěním těchto extraktů lze připravit perfektní domácí limonádu. Nyní vytváříme další příchutě a do léta se můžete těšit minimálně na jednu další variantu.

Kávy

Samozřejmě jsme nezapomněli ani na milovníky kávy. Náš sortiment výběrové kávy jsme rozšířili o dvě nové pěstitelské lokality. Pochutnat si můžete na Mexiku Mokabe BIO, Myanmaru Bant Sawk. Upgradem prošla Keňa – z kvality AB jsme poskočili na výběr AA. Rázem jsme vytvořili hlavního favorita naší nabídky.

Novinky zaznamenáte také mezi aromatizovanými kávami, kde nově najdete oblíbený Barbados ve variantě bez kofeinu.

Už jste si vybrali svého favorita?