O čaji

Podzimní neduhy – rýma a kašel

  • O čaji

Podzim – období barev a krátkého dne, období chladu a mlh. Je to zároveň doba, kdy nás začínají zmáhat virózy, kdy je náš organismus oslabený. V tomto období mohou pomoci léčivé byliny a čajové směsi.

Začněte včas, pomozte svému organismu a celý podzim bude v pohodě.

Začněte s jídelníčkem

Pokud již cítíte na sobě nějaký maličký náznak nachlazení nebo víte, že svému jídelníčku jste v poslední době nevěnovali přílišnou pozornost je na čase začít fungovat ve správných kolejích a ze svého stravování vyřadit vše co situaci zhoršuje.

Hlavním cílem podzimního detoxu je očista střev a dýchacího systému.

Omezte tučné živočišné výrobky, mléko a mléčné výrobky. Pokud jste již nemocní, pak i zakysané mléčné výrobky.

Jako další krok jsou na řadě sladkosti. Jednoznačně vynechat! Omezte i ty potraviny, kde jsou přidány cukry. To, že by v jídelníčku neměla přesahovat bílá mouka, konzervy a polotovary, je na bíledni.

Naopak vařte si teplá jídla z celozrnných obilovin, myslete na luštěniny a vždy přimíchejte zeleninu. Díky vláknině, která je v těchto potravinách zastoupena ve velkém množství, se vaše tělo začne čistit a tím podpoří vitalitu Vašeho těla.

Dodržujte pitný režim

Jídlo ani nápoje by neměli být studené. Je čas sáhnout po správném bylinkovém čaji a v plné výzbroji, tak čelit větru, chladu a vlhkosti.

Pomocníky si vybírejte ze směsí bylin:

Snadný dech - Mateřídouška, divizna, jitrocel a proskurník přispívají k normální funkci dýchacího systému. Zvolte při potížích s průduškami.

Imunitní - Kopřiva, šalvěj a rakytník přispívají k přirozené obranyschopnosti organizmu. Květy černého bezu přispívají k čištění - vylučování. Čajová směs vhodná k posílení imunitního systému.

Antigrip - Květy lípy přispívají k normální funkci dýchacího systému, k pocení, relaxaci a spánku. Květy černého bezu přispívají k vylučování - pročištění těla. Vhodná čajová směs při nachlazení a viróze.

Nebo sáhněte po jednodruhovém bylinném čaji:

Šalvěj lékařská – je prokázáno, že látky obsažené v šalvěji mají antibakteriální vlastnosti. Přispívá k normální činnosti dýchacího systému a trávení.

Lípa (květ) – Přispívá k normální činnosti dýchacího systému.

Jitrocel (list) - Přispívá k normální činnosti dýchacího systému, jater a střevního traktu. Přispívá k mikrobiální rovnováze.

Nastydnutí není příjemné pro dospělé ani pro děti.

Bylinná směs Nastydlý skřítek nám při tom může být nápomocný, obsahuje totiž mateřídoušku, lípu a tymián, které přispívají k normální funkci dýchacího systému.

Nastydlý skřítek - Mateřídouška, lípa a tymián přispívají k normální funkci dýchacího systému. Jitrocel přispívá k normálnímu trávení a funkci jater, pročištění a přispívá k normální funkci dýchacího systému. Směs pro děti od 1 roku. Schváleno Státním zdravotním ústavem.

Nic neodkládejte a začněte ještě dnes. S nastartovaným imunitním systémem se můžete v klidu pustit do vánočních příprav a prožít pohodový Advent.