O čaji

Rozjasněte pleť zeleným čajem

  • O čaji

Chcete krásnou a zářivou pleť jako mají krásky v časopisech? Vyrobte si účinnou pleťovou masku doma a z ingrediencí, které najdete v každé domácnosti.

Někdo má krásnou pleť od přírody, jiní se snaží mít hebkou a zářivou pokožku s pomocí moderní kosmetiky. Komerční kosmetika může ale obsahovat spoustu chemických látek, které mohou pleť naopak podráždit. Pokud chcete mít jistotu, co si na pleť dáváte, tak se obraťte na dary přírody.

Pokud sledujete trendy, tak jistě víte, že svět krásy ovládla přírodní kosmetika, RAW a vegan produkty. Cílem této kosmetiky je šetrné zpracování přírodních ingrediencí, které si tak zachovají cenné látky a živiny.

Účinky zeleného čaje na krásu

Víte, že zelený čaj má téměř zázračné účinky nejen při jeho vnitřním užití? Ano, zelený čaj v jeho přirozené formě můžete použít i jako kosmetický přípravek pro krásnou pleť a pokožku celého těla. Díky obsahu jedinečných látek přirozeně prokrvuje pokožku, čistí póry, regeneruje a zvláčňuje pleť. Japonky jsou známé svou krásnou pletí a mladistvým vzhledem i v pokročilém věku, znají totiž tajemství účinků zeleného čaje, který popíjejí po celý den. Účinné látky obsažené v zeleném čaji totiž zpomalují proces stárnutí, antioxidanty navíc bojují proti volným radikálům. Teď si představte, jaký účinek může mít na vaši pleť kosmetika se zeleným čajem.

Česká přírodní kosmetika Astraia nabízí několik produktů se zeleným čajem. Tuhé mýdlo obsahuje celé lístky zeleného čaje Sencha Satsuma, působí tak i jako jemný peeling, můžete ho použít na ruce, pleť i celé tělo. Jemná vůně a silný účinek, to je přesně to, co od přírodní kosmetiky očekáváte. Bojujete s nepoddajnými vlasy, které jsou polámané, suché a bez života? Přírodní vlasová kosmetika s výtažky ze zeleného čaje poskytuje vlasům výjimečnou přírodní péči.

Přírodní šampon na vlasy obsahuje antioxidanty, které chrání pokožku před volnými radikály, zároveň vlasy jemně čistí, dodává jim přirozený lesk a svěžest. Přírodní složení šamponu vlasy nezatěžuje a získají tak krásný objem. Pro snadnější rozčesávání doplňte vlasovou péči o přírodní bezoplachový kondicionér, který zajistí snadné rozčesávání i následnou úpravu vlasů.

V naší kultuře a společnosti se neustále vzájemně hodnotíme, ať už jde o celkový vzhled, šaty, účes nebo třeba vůni. A právě nepříjemný zápach může člověka ze společnosti zcela vyřadit. A proto většina z nás používá každodenně deodoranty, které neutralizují zápach potu nebo antiperspiranty, které dokonce zabraňují pocení tak, že ucpou póry, aby se pot nedostal na povrch. Oprávněně můžete namítat, že spousta deodorantů obsahuje škodlivé chemické látky, které mohou způsobovat i závažné problémy. Největším strašákem ve složení jsou aluminiové (hliníkové) soli. Pokud nechcete, aby vaše tělo bylo vystaveno celodennímu působení toxických látek, hledejte řešení jinde. Přírodní deodorant vás spolehlivě ochrání proti pocení, zanechává dlouhotrvající svěžest, nedráždí pokožku a zanechává ji hydratovanou. Neucpává póry a neomezuje tak přirozený termoregulační systém vašeho těla.

Domácí pleťová maska se zeleným čajem

Dříve nebyla tak široká nabídka kosmetiky a tak se ženy spoléhaly na babské rady, které zaručeně fungují dodnes. Stačí znát účinky jednotlivých ingrediencí a můžete si snadno namíchat přírodní masku na míru vašim potřebám.

My jsme pro vás připravili recept na domácí masku ze zeleného čaje, na kterou budete potřebovat:

  • 3 lžíce zeleného čaje
  • 2 žloutky
  • 1/2 hrnku drcených ovesných vloček
  • 1 lžičku hrubé soli nebo cukru krystal
  • vodu na zředění

Účinky jednotlivých složek

Zelený čaj je bohatý na vitamíny a antioxidanty, které pokožku detoxikují, čistí a hydratují. Posiluje přirozenou lipidovou bariéru v pokožce, díky čemuž přispívá k obnově kožních buněk a pomáhá tak při prevenci vzniku vrásek. Díky svým antibakteriálním a protizánětlivým účinkem stahuje póry, pomáhá redukovat tvorbu kožního mazu.

Vejce jsou známá tím, že obsahují spoustu vitamínů. Jsou cenným zdrojem bílkovin, minerálních látek a stopových prvků jako fosfor, železo, hořčík, draslík, chlór a spoustu dalších důležitých látek pro vaše tělo i krásu.

Ovesné vločky nejsou jen zdravou snídaní, báječně poslouží i jako kosmetický produkt. Jejich složení dopřeje pokožce pořádnou dávku výživy, hydratace a zabraňují vzniku zánětů. Obsažené lipidy a esenciální mastné kyseliny pleť zregenerují a úžasně změkčí.

Sůl nebo cukr působí v masce jako přírodní peeling, abrazivní vlastnosti zbaví pleť odumřelých pleťových buněk.

Voda je nezbytná pro hydrataci, nezapomínejte pít alespoň 2 litry denně. Do pitného režimu můžete zařadit i čaj, pokud však pijete raději kávu, vždy si po jejím vypití dejte ještě sklenici vody, káva má totiž diuretické účinky, tzn. že pomáhá vodu z těla vylučovat.

Postup:

Nasypejte čaj do misky a rozdrťte lístky na prášek, přidejte drcené vločky, sůl nebo cukr, žloutky a trošku vlažné vody. Hmotu prošlehejte a postupně přidávejte vločky až docílíte požadované konzistence.

Aplikace:

Nejprve pleť důkladně odličte a opláchněte teplou vodou. Můžete si chvíli obličej napařit, aby se otevřely póry. Jemnými krouživými pohyby nanášejte masku na obličej, vyhněte se oblastem kolem očí a úst. Masku nechte působit alespoň 15minut, poté ji opláchněte vlažnou vodou. Pleť bude čistá, svěží a zářivá.

Zkraťte si čekání šálkem zeleného čaje a užijte si chvilku jen pro sebe.