Recepty

Čajové koktejly - skvělá chuť bez kapky alkoholu

  • Recepty

Suchý únor představuje celý měsíc bez kapky alkoholu. I bez něj si však můžete vychutnat skvělé drinky, které mají grády. Pronikněte do tajů čajové mixologie. Uvidíte, že i s čajem se dají vykouzlit skvělé drinky.

Spousta z nás má čaj spojený s pohodou a něčím teplým na zahřátí. Až ochutnáte tyto drinky, už nikdy nebudete čaj vnímat stejně. S těmito nápoji můžete směle zazářit i na párty. Ve spolupráci s českým distributorem sirupů Monin a teatenderem Honzou Zlámaným jsme vytvořili 4 skvělé nealko drinky, které si vychutnáte do poslední kapky.

Japan Bellini

Jako první tu máme spojení japonského zeleného čaje Sencha Satsuma a broskvového pyré Monin Le Fruit Broskev.

Příprava:

Začněte nejlépe den předem, pro tento drink totiž budete potřebovat cold brew z čaje Sencha Satsuma, do sklenice (nejlépe french press) dejte 10 g čaje, zalijte litrem studené vody a nechte přes noc louhovat v ledničce, poté výluh zceďte.

Připravte si shaker, do kterého nejprve nasypete led, zalijte 100 ml cold brew čaje, přidejte 20 ml Monin Le Fruit Broskev a prošejkrujte. Poté nalijte přes sítko do vyšší sklenice.

Sakura Bergamot

Originální drink inspirovaný Japonskem. Čaj Sakura Kukicha je ochucený květy a větvičkami sakury, má tak jedinečné aroma, které se svěže pojí s příchutí bergamotu a limetky.

Příprava:

Do větší sklenice dejte led, nalijte přes něj 150 ml čaje Sakura Kukicha, doplňte 20 ml sirupu Monin Bergamot a ozdobte plátkem limetky. Nyní si už jen vychutnejte svěží chuť tohoto báječného koktejlu.

Earl Yuzu

Toto není žádný obyčejný čajíček. Oblíbený Earl Grey Imperial s příchutí bergamotu a vůní jasmínových květů se pojí v citrusové kombinaci chutí zajímavého ovoce Yuzu.

Příprava:

Do šejkru dejte led, nalijte 100 ml čaje Earl Grey Imperial, dolijte 10 ml pyré Monin Le Fruit Yuzu, protřepejte a nalijte do sklenice.

Bitter Yunnan

Vypadá jako známý italský koktejl Negroni, chuťově je mu podobný, není v něm ale ani kapka alkoholu a přesto je tak božský.

Příprava:

Do sklenice dejte led, nalijte 100 ml čaje Golden Yunnan FOP, přidejte 15 ml sirupu Monin Bitter a 15 ml sirupu Monin Růžový grep, promíchejte a ozdobte pomerančovou kůrou.

 Tak na zdraví!