Recepty

Matcha letní drinky

  • Recepty

Prosluněné dny přímo vybízejí k přípravě osvěžujících drinků. Připravili jsme pro vás několik jednoduchých a rychlých receptů s matchou, která vás příjemně osvěží a zároveň vám dodá energii. 

Matcha se sodou a limetkou

Začneme nejjednodušším receptem. Tuto osvěžující variantu matchi si můžete vychutnat už za minutku.

Do půlky sklenice nalijte sodu, rozmíchejte matchu ve studené vodě a nalijte ji do sklenice jako další vrstvu. Pořádný říz tomuto nápoji dodá trošku šťávy z limetky.

Promíchejte a dozdobte plátky limetky.

Matcha Orange

Vyzkoušejte matchu s pomerančovým džusem. Osvěžující chuť pomeranče se s matchou perfektně doplňuje, příprava je rychlá a zvládne ji opravdu každý.

Připravte si matchu klasickým způsobem a nechte chvíli zchladnout. Do sklenice dejte led a naplňte ji do 3/4 100% pomerančovým džusem, zbytek dolijte připravenou matchou.

Pak už můžete nápoj promíchat nebo si vychutnat vrstvy odděleně, matcha bude postupně prostupovat džusem a měnit tak jeho chuť.

Náš tip: Zkuste i jiné příchutě džusů, budete překvapení, jaké množství chutí se s matchou skvěle kombinuje. Skvělé jsou třeba příchutě s obsahem banánů nebo kokosu.

Malinová matcha limonáda

Osvěžení nabité chutí, to je skvělá malinová matcha limonáda. Do sklenice dejte led, čerstvé nebo mražené maliny a zalijte tonikem. Nahoru pak pomalu nalijte studený čaj matcha, který můžete podle chuti dosladit třeba medem.

Výsledkem je tahle skvělá letní limonáda, která lahodí oku i chuťovým pohárkům!

Náš tip: Čerstvé maliny nebo ostružiny můžete na dně sklenice rozmačkat, uvolní tak šťávu a aroma, které dodají nápoji ještě více chuti.

Matcha Meloun

Máte doma meloun? Tak to vyzkoušejte tuto sladkou kombinaci s matchou  Rozmixujte zralý meloun na pyré a nalijte asi do 3/4 sklenice, připravte si matchu klasickým způsobem a nechte ji zchladnout. Následně nalijte matchu na melounové pyré, sklenici můžete dolít do plna tonikem.  

Ozdobte kouskem melounu nebo snítkou máty. Promíchejte a vychutnejte si zajímavé spojení chutí.

Matcha limonáda s mátou

Nefandíte příliš perlivým nápojům? Namíchejte si matcha drink s vůní máty. Do šejkru dejte porci prášku matcha, zalijte studenou vodou, přidejte trošku limetkové šťávy a pořádně protřepejte. Sklenici naplňte do třetiny ledem, přidejte kousky máty a limetky, nyní zalijte připraveným nápojem a promíchejte. Na zdraví.

Náš tip: Tyto drinky snadno přetvoříte na alkoholické koktejly, stačí přidat panáka ginu, bílého rumu nebo vodky a letní párty může začít!